Jelige:  Fréziák és vörös cipellők

 

Pálinkás-túrós torta

Ezt a tortát családomnak készítettem el először szülinapra, és hatalmas sikert aratott. Nem tagadom elég volt csak a pálinka szót kiejtenem!!!!

Hozzávalók:

       Tésztához: 50 g vaj

                           50 g étcsoki

                           4 db tojás

                           60 g kristálycukor

                           1 tk sütőpor

                           110 g liszt

       Túrókrémhez: 250 g túró

                           250 g mascarpone

                           10 ek cukrozott sűrítet tej

       Díszítéshez: 500 g fagyasztott gyümölcs (piros)

                           2 cent Angelli Cherry

                           2 cent bármilyen pálinka

                           Zselatin (nagy zacskóval)

                           Pici cukor

1)  A tésztához olvasszuk meg a vajat, tördeljük bele az ét csokit. Víz feletti gőzben tegyük mindezt, különben megég. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. A tojásokat verjük habosra a cukorral, majd keverjük össze a vajas csokival. Adagonként szitáljuk bele a sütőporos lisztet és óvatosan forgassuk át. Az egészet simítsuk sütőporral kibélelt tepsibe és süssük 170 fokon kb. 20 percig. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

2)  A túrókrémhez a mascarponét, a túrót és a sűrített tejet keverjük össze.

3) Tegyük edénybe a gyümölcsöt, 2 cent pálinkát, 2 cent Angelli Cherryt és kezdjük el lassú tűzön főzni, amíg a felesleges folyadék el nem párolog. Adjuk hozzá zselatinból egy kis kávéskanálnyit és egy kis cukorral zselésítsük össze.

4) A tésztára kenjük rá a túrókrémet, majd az a tetejére a gyümölcsös zselét, és a legvégén öntsük rá a zselatint.

Készítsétek el, higgyetek nekem nagyon finom!!!!!! Jó étvágyat hozzá!!!

Kattints id a szö

Tőkehal rakott karfiollal és brokkolival


  • Hozzávalók: 8 szelet mirelit tőkehal
    • fokhagymás-borsos  fűszer só /halhoz/
    • magyaros fűszer só /halhoz/
    • olaj /halhoz/
    • 1 közepes fej brokkoli
    • 1 közepes fej karfiol
    • 1 nagy pohár tejföl
    • 15 dkg reszelt sajt
    • vegeta, só, színes őrölt bors, olaj
    • bármilyen saláta

Elkészítése nagyon egyszerű és gyors:

A tőkehalakat megfűszerezzük mindkét oldalukon és egy pici olajjal kibélelt tepsibe fektetjük (egymást is takarhatják, mert összesülnek). Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. 10 percig sütjük közepes lángon. Amikor letelt a 10 perc levesszük róla a fóliát és még kb. 8 percig tovább sütjük.


A karfiol és brokkoli rózsákat sós vízbe tesszük és közepesre megfőzzük. Közben a tejfölt, a sajtot, a  vegetát, pici olajat valamint sót, borsot ízlés szerint összekeverjük. Amikor megfőttek a „rózsáink” leszűrjük és egy Jénai tálba tesszük, vagy tepsibe és ráöntjük a tejfölös öntetünket. Fóliával lefedjük és készre sütjük, de a  sütés vége előtt a fóliát eltávolítva a tetejét arany barnára sütjük.


Tálaláskor adjunk hozzá egy kis salátát. Gyorsan kész van és nagyon-nagyon finom, továbbá a hal egészséges, hetente legalább egyszer fogyasszatok!!!