Pálinkás-túrós torta
Ezt a tortát családomnak készítettem el először szülinapra, és hatalmas sikert aratott. Nem tagadom elég volt csak a pálinka szót kiejtenem!!!!
Hozzávalók:
Tésztához: 50 g vaj
50 g étcsoki
4 db tojás
60 g kristálycukor
1 tk sütőpor
110 g liszt
Túrókrémhez: 250 g túró
250 g mascarpone
10 ek cukrozott sűrítet tej
Díszítéshez: 500 g fagyasztott gyümölcs (piros)
2 cent Angelli Cherry
2 cent bármilyen pálinka
Zselatin (nagy zacskóval)
Pici cukor
1) A tésztához olvasszuk meg a vajat, tördeljük bele az ét csokit. Víz feletti gőzben tegyük mindezt, különben megég. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. A tojásokat verjük habosra a cukorral, majd keverjük össze a vajas csokival. Adagonként szitáljuk bele a sütőporos lisztet és óvatosan forgassuk át. Az egészet simítsuk sütőporral kibélelt tepsibe és süssük 170 fokon kb. 20 percig. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
2) A túrókrémhez a mascarponét, a túrót és a sűrített tejet keverjük össze.
3) Tegyük edénybe a gyümölcsöt, 2 cent pálinkát, 2 cent Angelli Cherryt és kezdjük el lassú tűzön főzni, amíg a felesleges folyadék el nem párolog. Adjuk hozzá zselatinból egy kis kávéskanálnyit és egy kis cukorral zselésítsük össze.
4) A tésztára kenjük rá a túrókrémet, majd az a tetejére a gyümölcsös zselét, és a legvégén öntsük rá a zselatint.
Készítsétek el, higgyetek nekem nagyon finom!!!!!! Jó étvágyat hozzá!!!
Kattints id a szö
Tőkehal rakott karfiollal és brokkolival
Elkészítése nagyon egyszerű és gyors:
A tőkehalakat megfűszerezzük mindkét oldalukon és egy pici olajjal kibélelt tepsibe fektetjük (egymást is takarhatják, mert összesülnek). Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. 10 percig sütjük közepes lángon. Amikor letelt a 10 perc levesszük róla a fóliát és még kb. 8 percig tovább sütjük.
A karfiol és brokkoli rózsákat sós vízbe tesszük és közepesre megfőzzük. Közben a tejfölt, a sajtot, a vegetát, pici olajat valamint sót, borsot ízlés szerint összekeverjük. Amikor megfőttek a „rózsáink” leszűrjük és egy Jénai tálba tesszük, vagy tepsibe és ráöntjük a tejfölös öntetünket. Fóliával lefedjük és készre sütjük, de a sütés vége előtt a fóliát eltávolítva a tetejét arany barnára sütjük.
Tálaláskor adjunk hozzá egy kis salátát. Gyorsan kész van és nagyon-nagyon finom, továbbá a hal egészséges, hetente legalább egyszer fogyasszatok!!!